17.2 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăTechGadget-uri care îți ajută copilul să se dezvolte

Gadget-uri care îți ajută copilul să se dezvolte

Date:

Articole asemanatoare

Cele mai bune funcții Android?

Android este unul dintre cele mai populare sisteme de...

Top 10 telefoane și gadget-uri preferate de toată lumea

Aproape că nu ne mai dăm seama de cât...

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni că trăim în Era Tehnologiei. Și suntem de-a dreptul dependenți de unele gadget-uri care ne fac viața mai ușoară. Chiar și cei mai mici membri ai familiei nu sunt ocoliți de avantajele tehnologiei. Cei mai mulți le văd mai mult ca o piedică în dezvoltarea copiilor. De fapt, nu ar trebui să fie chiar așa. Pentru că sunt multe dintre acestea care tocmai acest scop îl au. Adică să îți ajute mica minune să se dezvolte din punct de vedere educațional și cognitiv. Evident, rămâne la latitudinea părintelui cum abordează această problemă. Doar că noi ne vom ocupa în rândurile de mai jos despre acele gadget-uri utile pentru copii. Acele gadgeturi care stimulează gândirea, imaginația și creativitatea.

Tablete educative

Nu îți spunem o noutate, cu siguranță. Sunt printre cele mai populare dispozitive prin care tehnologia pătrunde și în universul copiilor noștri. Sunt foarte apreciate deoarece sunt ușor de utilizat. Și, în același timp. sunt prevăzute cu multe aplicații interactive gata instalate, jocuri educaționale și nu numai. Cu ajutorul acestora, și evident sub subravegherea ta, cel mic poate învăța să scrie, să citească și să socotească. Lucru care ar putea să-l facă să vrea să știe mai mult, să evolueze.

Roboti interactivi

Copiii sunt de-a dreptul fascinați de tot ceea ce ține de robotică. De aceea au apărut și foarte multe cluburi care se ocupă cu această activitate. Îi poți fi și tu alături micuțului tău pe acest drum, mai întîi cu ajutorul unuia dintre mulții roboți interactivi care se găsesc pe piață. Joaca cu ei îi face pe cei mici să descopere cât de importanță este știința în viața noastră, îi face să gândească mult mai logic, să găsească mai ușor răspunsurile la anumite probleme. Evident, și creativitatea lor este  încurajată, la fel și abilitățile practice. Să învețe conceptele științifice și matematice va deveni, la propriu, o joacă de copii pentru ei.

Monitorizarea sănătății

Deși poate crezi că sunt rezervate strict adulților, există multe gadget-uri dedicate monitorizării stării de sănătate care sunt indicate și în cazul copiilor. Este vorba despre acele brățări fitness adaptate pentru vârste mai mici, care îi încurajează pe aceștia să fie ceva mai activi, iar părinții au la dispoziție aplicații dedicate prin care le pot urmări acestora activitatea, calitatea somnului și nu numai. Educația pentru un stil de viață sănătos începe încă din copilărie.

Căști inteligente pentru copii

Sunt echipamente astfel gândite încât să le ofere celor mici o experiență deosebită și sigură. Auzul copiilor nu are de suferit în timp ce aceștia audiază cărți, cursuri de limbi străine sau chiar lecții de muzică. Abilitățile artistice si lingvistice, dar și dezvoltarea vocabularului sunt acum mult mai bune.

Smartwatch-uri pentru copii

De fapt, cu ele trebuia să începem, nu? Copiii sunt de-a dreptul fascinați de ele, și cum putem să îi condamnăm pentru asta din moment ce și noi, adulții, suntem în aceeași situație? Sunt dispozitive prevăzute cu multe funcții, printre care și faptul că te ajută să fii alături de copilul tău chiar și atunci când fizic îți este imposibil. Poți trimite mesaje, să inițiezi apeluri, iar funcția de localizare GPS este cea pe care părinții o adoră.

Realitatea virtuală cucerește

Gadget-urile de realitate virtuală sunt foarte apreciate de cei mici, dar părinții nu prea sunt de acord cu ele. De fapt, dacă te gândești bine, sunt o metodă excelentă prin care copilul tău învață în mod interactiv, îi este stimulată creativitatea și curiozitatea. Evident, nu trebuie să exagerezi cu ele, pentru că mai au și unele puncte slabe.

Avantajele tehnologiei în dezvoltarea copiilor

După cum ți-ai dat seama din rândurile de mai jos, există multe avantaje care rezultă din utilizarea acestor minuni ale tehnologiei. Pe unele dintre ele le-ai intuit deja, pe altele ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Socializare

Deși se spune că aceste dispozitive încurajează de multe ori singurătatea, cele alese în mod inspirat de către părinți au de fapt efectul invers. Există multe aplicații interactive și jucării conectate la internet care le oferă celor mici posibilitatea nu doar de a învăța multe lucruri interesante, ci să și socializeze cu copii din lumea întreagă. Abilitățile lor de comunicare vor fi mult mai bune, ba chiar și cele emoționale, deoarece vor fi mult mai empatici.

Stimularea procesului de gândire

Prin abordarea lor inovatoare, aceste gadget-uri îi învață pe copii să își dezvolte mai mult gândirea, să abordeze în mod corect probleme complexe și astfel să fie mult mai bine pregătiți pentru realitatea înconjurătoare. De asemenea, multe dintre aceste gadget-uri au aplicații practice în viața reală, așa că este de la sine înțeles că nu vor fi complet rupți de cele care îi înconjoară.

Învătare mai ușoară

S-au dus demult vremurile când învățam mecanic anumite informații. În zilele noastre procesul de învățare s-a schimbat mult, iar aceste aplicații și gadget-uri sunt exact ceea ce copiii au nevoie pentru a reține mult mai ușor o mulțime de informații de care se pot folosi de-a lungul vieții.

Rânduri și gânduri pentru părinți

Sunt numeroase avantajele oferite de tehnologie, dar fiind vorba despre cei mici, părinții sunt cei care trebuie să gestioneze timpul petrecut de aceștia în fața ecranelor. Este nevoie de un echlibru între folosirea acestor dispozitive și activitățile obișnuite, de care copilul nu trebuie privat. Încă mai este nevoie de jocuri în aer liber, citit cărți în format clasic, socializare față în față cu alți copii și nu numai. Dacă se reușește o abordare atentă și echilibrată, atunci aceste gadget-uri se transformă în instrumente puternice în ajutorul dat copiilor pentru a descoperi o mulțime de informații utile.

Articole recente

web design itexclusiv.ro