34.5 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăSanatate / HobbyCopiiCe sporturi se potrivesc pentru copiii mici

Ce sporturi se potrivesc pentru copiii mici

Date:

Articole asemanatoare

De ce copiii care merg la grădiniță sunt mai calmi?

Gradinita joacă un rol crucial în dezvoltarea timpurie a...

De ce copiii învață mai bine limbile străine?

Învățarea unei limbi străine este o abilitate valoroasă în...

Scandal uriaș la Grădinița “Inocența” din Găești !

Preșcolarii de la Gradinita “Inocența” mănâncă mai rău decât...

Copiii mici sunt adevărate bombe de energie. Prin urmare, au nevoie de acele activități care să îi ajute să o consume. Fără ca asta să îi pună în pericol. Ca părinte preocupat de binele celui mic, ești conștient de avantajele practicării unui sport. Juniorii familiei au nevoie de sport pentru a se dezvolta atât din punct de vedere fizic, cât și mental și social. De aceea, este important ca încă de la o vârstă fragedă aceștia să fie îndrumați către o activitate sportivă. Nu neapărat la nivel de performanță. Evident, vei ține cont și de preferințele copilului. Pentru că vrei să descopere plăcerea de a face mișcare. Nu să vadă sportul ca pe o obligație.

Fotbalul, preferatul băieților

Băieții sunt de-a dreptul fascinați de fotbal, așa că sigur nu ai cum să dai greș dacă le propui să se înscrie la un club de fotbal. Mai nou, chiar și unele dintre fetițe par fascinate de jocul cu balonul rotund. Din fericire, găsești destul de multe școli de fotbal în oraș spre care să îți îndrepți atenția. Specialiștii sunt de părere că fotbalul este acel gen de sport care se potrivește de minune pentru copiii mici. De ce? Fiindcă îi ajută pe aceștia să își dezvolte abilitățile motorii, spiritul de echipă. Cât și o mai bună coordonare.

Gimnastica, printre cele mai populare

Chiar dacă în momentul de față gimnastica românească nu mai este o forță la nivel mondial, vorbim despre un sport care nu face decât să fie plin de beneficii pentru copilul tău. Astfel, este indicat să fie practicat chiar și de la vârste mai fragede. Exercițiile din cadrul antrenamentelor pot contribui la dezvoltarea flexibilităților, a forței și a coordonării. Atenție, cel puțin la început, antrenamentele nu trebuie să fie unele foarte intense. Mai ales că vorbim despre copii încă mici.

Înotul

Performanțele lui David Popovici i-au făcut pe unii dintre cei mici să ceară să facă și ei înot. De fapt, atunci când vine vorba despre un sport care poate fi practicat de copii, chiar și de la vârste mici, înotul se află pe primele locuri. De aceea și părinții profită de sezonul estival pentru a-i înscrie pe copii la cluburi sportive. Acolo pot învăța să înoate. Mai ales că majoritatea adoră să se bălăcească de zor. Înotul este un sport care contribuie la o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular, crește forța musculară și încrederea în sine. Și, ca o mică paranteză, dacă ai acasă o mică bombă de energie, dar și un mofturos la masă, înscrie-l la cursuri de înot. Va devora tot ce îi pui în farfurie. Apoi va mai reduce și puțin turația motoarelor, dacă ne permiți această glumă.

Baschet pentru junior

Nu doar adolescenții sunt fascinați de baschet, ci și copiii de 4 – 5 ani. De aceea, dacă observi că micuțul tău pare fascinat de acest sport, poți să încerci să îl înscrii la unul dintre cluburile din oraș. Mai întâi însă ar fi bine să te interesezi dacă acolo există și grupă de copii mici, și dacă există varianta de a folosi coșuri mai joase și mingii ceva mai ușoare. Baschetul este acel sport care îi ajută pe copii să înțeleagă cât de importantă este munca în echipă, abilitățile motorii le sunt mult îmbunătățite, și s-a observat că îi ajută să crească parcă mai repede în înălțime.

Volei

În special fetițele sunt fascinate de acest joc, dar nu este o regulă generală. Nu doar că învață regulile jocului, înțeleg cât de important este să colaborezi cu coechipierii tăi, mobilitatea este mult îmbunătățită, dar și dezvoltarea lor fizică este mult mai armonioasă.

Dans

Nu contează că este vorba despre dans sportiv, modern sau oricare alt stil. Este una dintre cele mai plăcute metode prin care îi poți ajuta pe cei mici să își dezvolte mai bine coordonarea, motricitatea și flexibilitatea. După cum aminteam ceva mai înainte, există multe școli de dans în orașe în care sunt și grupe de copii, sau care sunt adaptate special pentru vârste mici. Dansul de societate, cel contemporan și cel sportiv sunt acum ”pe val”.

Tenisul

Din nou avem de a face cu un sport care îi fascinează pe cei mici, mai ales dacă și ție îți place și urmărești în mod frecvent transmisiunile de la televizor. Acest sport poate fi adaptat în așa fel încât poate fi practicat foarte bine și de copii mici, folosind în acest scop echipament potrivit, dar și terenuri mai adecvate pentru vârsta lor. Este genul de activitate sportivă care contribuie la îmbunătățirea abilităților de coordonare dintre ochi și mână și, în plus, au posibilitatea să petreacă mai mult timp în aer liber.

Handbal

Fiind vorba de copii mici, sporturile de echipă sunt cele mai indicate în cazul lor. Și, dacă am amintit de baschet, fotbal și volei, de pe listă nu putea să lipsească și handbalul. Motricitatea dar și mobilitatea copilului vor fi mult îmbunătățite, își va face mulți prieteni și va participa și la competiții. Ce poate fi mai bun decât atât?

Arte marțiale

Artele marțiale chiar nu merită ultimul loc în recomandările noastre. Nu contează să este vorba despre sambo, judo, kempo, karate ori poate taekwondo acestea pot contribui la disciplinarea celui mic, mărirea puterii de concentrare, dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de autoapărare. Este un sport care se potrivește de minune atât fetițelor, cât și micilor bărbați în devenire.
Până la urmă, nu contează atât de mult care este sportul la care vrei să îl îndrumi pe cel mic. Important este să facă mișcare, să înțeleagă că activitatea fizică nu trebuie să fie o obligație, ci o plăcere. În cazul copiilor, nu este cazul să vorbim despre performanță, cel puțin la început. Distracție, dezvoltare și explorare, acestea ar trebui să fie coordonatele activităților sportive pentru ei, și ține cont de ele atunci când îți înscrii copilul la un club anume.

Articole recente

web design itexclusiv.ro