34.5 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăCultura si EntertainmentCare credeți că sunt cele mai cunoscute masini din filme?

Care credeți că sunt cele mai cunoscute masini din filme?

Date:

Articole asemanatoare

De ce să citești cărți motivaționale?

Citirea cărților motivaționale poate avea un impact profund asupra...

În orice film din zilele noastre apar frecvent mașini. Prin urmare, nu ni se pare ceva ieșit din comun. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că există și unele vehicule care au devenit poate la fel de celebre ca protagoniștii. Sau poate ceva mai mult decât atât. De aceea, pentru a descoperi puțin din această lume fascinantă, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai cunoscute masini din filme. Unele care au devenit cu adevărat o legendă.

DeLorean DMC-12 (Back to the Future)

Trebuie să recunoaștem, își merită din plin primul loc pe lista noastră. Este vorba despre autoturismul care i-a dus pe Marty McFly și Doctorul Emmett Brown prin timp în seria „Back to the Future”. Și care s-a transformat într-un adevărat vehicul iconic. DeLorean DMC-12, cu ușile sale speciale care se deschid în sus, a devenit un simbol al anilor ’80. Și nu sunt deloc puțini cei care și-ar dori să îl conducă.

Batmobile

Batmobile, mașina care îi aparținea lui Batman, a suferit numeroase transformări de-a lungul anilor în toate filmele și serialele care l-au avut pe acesta drept protagonist. A început cu un autoturism clasic. Și a încheiat cu unele variante moderne. Dar cert este că vorbim despre un vehicul care sugerează stil, forță, eleganță. Și, mai ales, dotări tehnologice de ultimă generație.

Aston Martin DB5

Chiar și cei care nu au urmărit seria James Bond – deși nu credem că există cineva care să nu fi făcut asta, au aflat despre Aston Martin DB5. Autoturismul care a devenit la fel de celebru precum cel care a dus spionajul la un cu totul alt nivel. Și-a făcut prima dată apariția pe marile ecrane în anul 1964, în filmul „Goldfinger”. Și de atunci nu încetează să surprindă atât prin aspect, cât și prin dotările sale… aparte.

Ecto-1 (Ghostbusters)

Vânătorii de fantome din această serie se deplasează cu Ecto-1. De fapt un Cadillac Fleetwood din 1959 care a devenit rapid și ușor de recunoscut. Atât pentru sirena sa unică, dar și a aspectului special.

Ford Mustang GT 390 (Bullitt):

Steve McQueen este cel care a condus un Ford Mustang GT 390 în filmul „Bullitt” din anul 1968. În timp ce se afla într-o scenă de urmărire pe străzile orașului San Francisco. Toți fanii acestui actor au remarcat autoturismul și încă o mai fac și acum. După mai bine de 50 de ani de la apariția filmului. Sunetul inconfundabil al acestui motor a devenit un adevărat simbol.

Herbie (The Love Bug)

Poate că nu se remarcă printr-un sunet aparte, ori dotări de ultimă generație, dar toată lumea o iubește pe Herbie. Sau „The Love Bug”, o mașină Volkswagen Beetle care chiar este personajul principal într-o serie de filme Disney. Farurile, sau mai bine zis ochii săi expresivi și personalitatea care te cucerește au fost suficiente pentru ca lumea să o adore. Și, totodată, să își dorească în secret un astfel de autoturism.

Mad Max Interceptor

Lăsăm deocamdată romantismul la o parte, pentru că trebuie să îi facem loc unui Ford XB Falcon Coupe modificat, care a devenit celebru prin „Mad Max”. Este mai mult decât un simplu mijloc de transport, ci este văzută mai degrabă ca un simbol al supraviețuirii și de aceea toți cei care iubesc filmele de acțiune sunt de-a dreptul cuceriți de ea.

KITT (Knight Rider)

David Hasselhoff și KITT, o abreviere de la Knight Industries Two Thousand au făcut cea mai bună pereche în serialul TV „Knight Rider”. Dacă nu știai, îți spunem că este de fapt un Pontiac Trans Am modificat și care a impresionat prin dotările tehnologice care păreau atunci ceva de domeniul SF. Acum… parcă nu mai sunt atât de ieșite din comun, dar cu toate acestea, nu putem nega faptul că avem una dintre cele mai cunoscute mașini din filme, nu?

Jurassic Park Jeep (Jurassic Park):

Jeep-urile din „Jurassic Park” utilizate pentru a scăpa de atacul fiorosului T-Rex sunt ușor de recunoscut și acum, nu numai de fanii acestei serii. Cert este că aceste autoturisme sunt văzute mai degrabă ca un simbol al aventurilor, suspansului și adrenalinei la maxim.

Ghost Rider’s Hellcycle (Ghost Rider)

Da, știm, nu este vorba despre un autoturism, dar totuși își merită pe deplin locul pe această listă. Motocicleta în flăcări condusă de
Johnny Blaze, și pe care toată lumea o cunoaște sub numele de Hellcycle nu are cum să te lase indiferent.

Ford Gran Torino (Starsky & Hutch):

Cine nu a iubit seria „Starsky & Hutch”? Aventurile celor doi detectivi ar fi fost parcă mai sărace dacă prin preajmă nu s-ar fi aflat și Ford Gran Torino, mașina lor preferată. Dungile albe și roșii de pe partea lateral au făcut ca mașina să fie ușor de recunoscut și să devină una dintre preferatele multor iubitori de filme polițiste și nu numai.

The Love Machine (Scooby-Doo)

Și mari și mici deopotrivă recunosc și în zilele noastre The Love Machine, o mașină Volkswagen verde pictată cu floarea soarelui pe partea laterală. Da, exact, știi despre ce vorbim. Scooby-Doo și prietenii săi nu ar fi avut parte de atât de multe mistere rezolvate, și nici situații comice, dacă prin preajmă nu s-ar fi aflat și această mașină, nu crezi?

Chitty Chitty Bang Bang (Chitty Chitty Bang Bang)

Mașina zburătoare din „Chitty Chitty Bang Bang” este cea care a cucerit inimile copiilor și nu numai. Caractacus Potts a reușit cu această invenție să ne facă să mai credem încă în poveștile copilăriei și să avem impresia că totul poate fi posibil, cu condiția doar să vrei.

Eleanor (Gone in 60 Seconds):

Sub acest nume este cunoscut un Ford Mustang Fastback din 1967 în filmul „Gone in 60 Seconds”. Celebritatea și-o datorează scenei de urmărire care a devenit cunoscută în întreaga lume, și deja nu mai este nevoie să adăugăm nimic.
Suntem convinși că lista noastră este incompletă, dar am încercat, pe cât posibil, să îți aducem mai aproape câteva dintre cele mai cunoscute mașini din filme. Preferatele tale care sunt?

Articole recente

web design itexclusiv.ro