31.1 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăAfaceri si IndustriiAutoFuncții mai puțin cunoscute și folosite la autoturisme

Funcții mai puțin cunoscute și folosite la autoturisme

Date:

Articole asemanatoare

Cum poți găsi suportul potrivit pentru numerele auto?

Alegerea unui suport potrivit pentru numerele auto poate părea...

Pot prelungi perioada de închiriere după ce am preluat mașina?

Atunci când planificăm o călătorie sau avem nevoie de...

Cum se aleg corect mașinile de închiriat?

Selectarea corectă a mașinilor de închiriat este esențială pentru...

Cele mai apreciate modele de BMW

BMW este cunoscută pentru gama sa variată de modele....

De la ce apar ciobiturile în vopseaua auto

Ciobiturile în vopseaua auto sunt o problemă comună. Aceasta...

Au trecut de mult vremurile când mașinile erau privite ca fiind un produs de lux, destinat doar unei anumite categorii sociale. În prezent, sunt mai mult o necesitate. Și chiar dacă mai există și autoturisme a căror valoare nu este accesibilă oricui, sunt și mașini care au prețuri ceva mai prietenoase cu bugetul multora. Dar nu despre acestea am ales să îți vorbim în rândurile de mai jos. Ci mai degrabă despre funcțiile acestora. Și nu oricare, ci cele mai puțin cunoscute și folosite. Să vedem care ar fi acestea. Și cum îți pot face viața mai ușoară atunci când ești la volan.

Lumina de avertizare pentru ușile deschise poate fi personalizată

Cu siguranță nu îți spunem o noutate. De ce? Pentru că multe mașini din zilele noastre sunt prevăzute cu această funcție. Adică de lumină standard de avertizare atunci când ușile sunt deschise. Dar oare câți dintre conducătorii auto cunosc faptul că la multe modele de autoturisme aceasta poate fi personalizată în funcție de preferințele tale? Preferințe legate de nuanță, dar și intensitatea luminoasă?

Modul de conducere secret pentru a conduce mai bine

Sunt anumiți producători de autoturisme care integrează în produsele lor anumite funcții ascunse prin care se permit modificarea modului de a conduce într-unul diferit. Pentru a descoperi această funcție ascunsă ar putea fi nevoie de combinații ale anumitor setări. Cum ar fi de exemplu schimbarea ceva mai agresivă a treptelor de viteză. Pentru a ști dacă și modelul tău de mașină este prevăzut cu o astfel de funcție ascunsă, citește cu atenție manualul autoturismului. Sau încearcă să analizezi mai cu atenție setările de la panoul de control.

Meniuri de monitorizare a sistemelor auto

Deși nu toate modelele de autoturisme aflate pe piață sunt prevăzute cu această funcție, merită să încerci să vezi dacă nu cumva este valabilă și în cazul tău. Astfel, există posibilitatea să ai acces la meniuri ascunse de diagnoză. Cele care le permit conducătorilor auto să monitorizeze starea în care se prezintă sistemele auto. Ca și în caul funcției despre care ți-am amintit mai sus, și acum s-ar putea să fie nevoie de unele combinații specifice de taste. Sau poate că accesarea unor secțiuni speciale ale computerului de bord este cea care te duce mai aproape de aceste meniuri de diagnoză. Dacă mașina ta răspunde pozitiv la această funcție, poți verifica starea bateriei, presiunea anvelopelor și nu numai.

Senzorii de ploaie pot avea niveluri ajustabile

Nu îți spunem o noutate: multe autoturisme moderne sunt dotate cu senzori de ploaie. Aceștia activează în mod automat ștergătoarele. Totuși, sunt destul de puțini conducătorii auto care știu că, în unele cazuri, acești senzori sunt prevăzuți și cu niveluri ajustabile de sensibilitate. Dacă vei reuși să faci aceste setări și în cazul mașinii tale, vei vedea cum poți îmbunătăți destul de mult eficiența ștergătoarelor. În diferite condiții meteo.

Ajustarea modului de parcare automată

Sistemele de parcare automată nu mai sunt demult ceva ieșit din comun. Cu toate acestea, încă nu toți sunt conștienți de funcțiile acestora. Există unele modele de autoturisme care permit utilizatorilor lor să ajusteze modului de parcare automată. Cum ar fi viteza la care se manevrează mașina. Sau distanța la care se oprește aceasta. Să parchezi a devenit dintr-o dată mult mai simplu, nu?

Reducerea consumului de energie

La fel ca și în cazul telefoanelor mobile, atunci când nivelul bateriei ajunge la un nivel foarte scăzut, poți să îi prelungești durata de viață cu anumite funcții. Este posibil ca reducerea iluminării sau a unor funcții care nu îți sunt chiar atât de necesare în acel moment să te facă să mărești durata de viață a bateriei. O funcție de mare folos mai ales în cazurile critice.

Funcții neștiute de navigație GPS

Sistemele de navigație GPS au evoluat enorm în ultima vreme. Și toată lumea este conștientă că este mult mai ușor să ajungi la destinație cu ajutorul lor. Din păcate, și de această dată trebuie să recunoaștem că nu sunt deloc puțini șoferii care știu să le exploateze la capacitate maximă. Sunt modele de mașini care au printre funcții și pe cele care se referă de exemplu la salvarea locațiilor preferate, vizualizarea în timp real a informațiilor de trafic. Sau chiar personalizarea traseelor.

Mai multă siguranță la volan

Oboseala la volan este cauza pentru numeroase accidente auto. Din păcate, unele dintre ele  sunt soldate cu consecințe grave. De aceea, producătorii anumitor modele de autoturisme le-au prevăzut pe acestea cu anumiți senzori care pot să detecteze unele semne prin care șoferul demonstrează că nu se mai poate concentra la volan. În acest sens, emit unele avertismente pentru a atenționa șoferul că ar fi bine să ia o pauză. Această funcție se dovedește a fi de mare utilitate. În special pentru cei care au de parcurs distanțe lungi până să ajungă la destinație.

Sunt multe funcțiile mai puțin cunoscute la autoturisme, iar dacă vrei să afli dacă și mașina ta este dotată măcar cu unele dintre ele, poți să te prezinți la un service cu experiență și să le ceri să afle asta pentru tine. Sau, eventual, poți lua legătura direct cu producătorii pentru a la cere acest gen de informații. Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci nu-ți mai rămâne decât să le folosești pe cele care răspund cel mai bine cerințelor tale și astfel, să transformi total experiența de a conduce, cel puțin în ceea ce te privește.

Articole recente

web design itexclusiv.ro