Ziarulnational.md – O rudă de-a președintelui Dodon este promovată în funcția de președinte de raion? Candidatul are CETĂȚENIA TRANSNISTRIEI și chiar pensie de la regimul SEPARATIST

Liderul PSRM din Dubăsari, Grigore Filipov, este promovat la funcția de președinte al raionului. Inițial, socialiștii din Dubăsari au promis că în această funcție îl vor propune pe Sergiu Grigoriev, însă planurile au fost date peste cap, mai ales că ar fi vorba de o rudă a președintelui Igor Dodon.

Potrivit unor surse din rândul consilierilor raionali din Dubăsari, Grigore Filipov s-a bâlbâit când și-a prezentat biografia. Acesta nici nu prea are cu ce se lăuda, deoarece a fost șef al vânătorilor din raion și a vândut mai mulți ani scule pentru pescuit în piața din orașul Dubăsari. Avantajul acestuia e că ar fi rudă cu președintele Dodon. Mai exact, spun sursele noastre, unul dintre fiii lui Grigore Filipov ar fi finul șefului statului.

De asemenea, un alt fiu al lui Grigore Filipov este membru al Comisiei Electorale Centrale, care a fost delegat de PSRM. Este vorba de membrul CEC Vadim Filipov.

Aceleași surse ne-au spus că Grigore Filipov ar avea și cetățenia Transnistriei și că ar primi pensie din partea regimului separatist de la Tiraspol.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Grigore Filipov a confirmat că are acte de identitate eliberate de așa-zisele autorități de la Tiraspol, dar spune că în situația sa ar fi mai mulți cetățeni care locuiesc în satele din apropierea orașului Dubăsari. „Eu sunt născut aici și am și cetățenia R. Moldova. Da, am și buletinul de aici, din Transnisnitria. Suntem nevoiți să avem și un act de identitate transnistrean”, ne-a spus Filipov.

Sursa citată a confirmat că primește și pensie din stânga Nistrului: „Eu am lucrat mulți ani aici (la Dubăsari). Nici de o parte și nici de alta nu vor să calculeze toți anii lucrați de mine… În situația mea sunt o mulțime de oameni. E vorba de o pensie minimă… Sunt bătut de ambele părți, mai ales de autoritățile competente din R. Moldova, care nu vor să-mi calculeze toți anii lucrați”.

În același timp, potențialul președinte al raionului Dubăsari infirmă că unul dintre fiii săi ar fi finul de cununie al președintelui Dodon. „Dar ce schimbă asta? Eu îmi doresc o Moldovă întregită… La noi, dacă te uiți, toți sunt rude… Sunt minciuni”, a punctat Filipov.

Grigore Filipov a recunoscut și că unul dintre fiii săi, Vadim Filipov, este membru al CEC. „Iarăși… Asta nu are nicio legătură. Eu vreau o țară unică…Iată eu stau acum pe malul Nistrului și mă uit… Soția mea este de pe malul Prutului, eu de la Râbnița și trebuie să facem tot posibilul să ne unificăm țara”, a conchis acesta. (…)

Textul complet: https://www.ziarulnational.md/