Ziarulnational.md – Dodon ține în SECRET planul său cu privire la Transnistria: „Conceptul va fi publicat după 24 februarie”

Președintele Igor Dodon susține că a prezentat, la Conferința de Securitate de la Munchen, care a avut loc săptămâna trecută, un concept numit „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, dar evită să dea detalii despre document.

Reacția vine după ce în spațiul public au apărut „tezele principale pentru reglementarea transnistreană”, un plan care presupune, printre altele, federalizarea R. Moldova, prin divizarea republicii în două subiecte juridice, cu armate, monede și ministere separate. Experții susțin că acest document este „periculos” și înseamnă distrugerea R. Moldova.

Documentul a fost făcut public inclusiv de fostul Ambasador al R. Moldova la ONU, Vlad Lupan, care a spus că acesta i-a fost transmis de către un participant la Conferința de la Munchen.

Președinția nu comentează opiniile personale ale unor sau altor cetățeni, mai ales în alegeri parlamentare, când opiniile sunt atât de afectate electoral și ideologic”, a declarat pentru deschide.md Carmena Sterpu, purtatoarea de cuvânt a Președinției.

Întrebată dacă documentul făcut public este cel prezentat la Munchen, în cadrul Conferinței de Securitate, de către Igor Dodon, Carmena Sterpu a negat

„În cadrul Conferinței pentru Securitate de la Munchen a fost prezentat Conceptul „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, care se bazează pe promovarea unei politici externe echilibrate de stabilire a unor relații reciproc avantajoase atât cu Estul, cât și cu Vestul, cu respectarea statutului constituțional de neutralitate permanentă a republicii noastre. Ținând cont de faptul că președintele nu participă în campania electorală, Conceptul va fi publicat după 24 februarie”, spus Carmena Sterpu.

Sursa: https://www.ziarulnational.md/