Ziarulnational.md – DOC // Eroii căzuți în războiul de la Nistru, comemorați pe 2 martie: Planul manifestaţiilor dedicate comemorării a 27 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei R. Moldova

Autoritățile vor organiza, pe 2 martie curent, mai multe acțiuni dedicate Zilei comemorării eroilor căzuți în războiul de pe Nistru atât în municipiul Chişinău, cât şi în celelalte localități ale R. Moldova.

Astfel, în Chișinău, ceremonia va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori și un miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”, potrivit unei decizii aprobate de Guvern.

În instituțiile de învățământ din republică și în unitățile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului de pe Nistru.

Totodată, eroii căzuți pe câmpul de luptă vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive.

În mai multe localități vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi vor fi redenumite în memoria eroilor căzuţi.

Textul complet (inclusiv programul manifestărilor): https://www.ziarulnational.md/