Radiochisinau.md – Separatiştii de la Tiraspol cer ONU statut special după exemplul Palestinei

Administrația separatistă de la Tiraspol își dorește un statut special, după exemplul Palestinei. Liderul separatist Vadim Krasnoselski spune că chiar dacă între Palestina şi Transnistria sunt diferenţe în ceea ce priveşte dezvoltarea democraţiei, a instituţiilor guvernamentale şi a economiei, Palestina are acest statut, dar transnistrenii nu.

Aşa că, pe baza acestui exemplu, s-au adresat la ONU cu o cerere de acordare a statutului special Transnistriei, transmite agenția Novosti PMR, citată de TVR Moldova.

Potrivit sursei citate, Krasnoselski a mai declarat că reprezentanţii transnistreni au solicitat secretarului general al ONU, ca în cadrul organizaţiei, Transnistriei să-i fie acordată o platformă de comunicare a informaţiilor despre regiune şi despre evenimentele care au loc aici, inclusiv în domeniul drepturilor omului.

Referindu-se la acest subiect, liderul de la Tiraspol a menţionat: “Am fost auziţi. Pot dezvălui câteva detalii. La elaborarea agendei, definind principalele probleme pe care ONU urma să le ia în considerare în 2018, una dintre cele 12 a inclus problema Transnistriei. A început dialogul”.

Sursa: https://radiochisinau.md/