Publika.md – Pavel Filip solicită sesizarea reprezentanților mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană vizavi de cazul satului Varnița

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să sesizeze reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană în legătură cu unele abordări provocatoare întreprinse recent de către așa-numitele structuri din regiunea transnistreană în privința satului Varnița, Anenii Noi.

Pe 25 ianuarie curent, liderul de la Tiraspol a semnat o așa-numită decizie în care se menționează precum că satul Varnița s-ar afla temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcțiile sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

MAEIE urmează să se adreseze reprezentanților din partea OSCE, a Federației Ruse, Ucrainei, UE și SUA pentru a utiliza potențialul formatului de negocieri „5+2” în vederea încetării efectelor acestei acțiuni provocatoare.

Concomitent, urmează să fie examinată oportunitatea abordării subiectului în cauză în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Permanent al OSCE la Viena.

Citește mai mult: https://www.publika.md/pavel-filip-solicita-sesizarea-reprezentantilor-mediatorilor-si-observatorilor-in-procesul-de-reglementare-transnistreana-vizavi-de-cazul-satului-varnita_3032359.html#ixzz5e0ypoOOn
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook