Proiectul „Dosarele conflictului transnistrean – soluții pentru dezvoltarea societății pe cele două maluri ale Nistrului”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean – structură a Centrului de Cercetare în Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, implementează proiectul „Dosarele conflictului transnistrean – soluții pentru dezvoltarea societății pe cele două maluri ale Nistrului”, care va desfășura activități în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017.

Scopul proiectului este de a conduce la creșterea capacității mass-media românești de analiză și formulare de soluții pentru conflictul transnistrean, prin cunoașterea și mediatizarea profesionistă a cauzelor, stadiului și perspectivelor blocajelor de dezvoltare generate de temele principale ale conflictului transnistrean.

Pentru aceasta, LACT va coordona mediatizarea sistematică, documentată și obiectivă a problemelor de dezvoltare cauzate de perpetuarea conflictului transnistrean, coroborată cu propuneri de politici de deblocare a dezvoltării socio-economice în regiunea afectată de conflict, prin efortul de specializare a unor jurnaliști din redacțiile celor mai semnificative publicații naționale românești.

Grupul beneficiar este format din 5 jurnaliști din redacții cu acoperire națională diferite, care vor acumula informații, deprinderi și portofolii de relații personale și instituționale utile pe termen lung pentru mediatizarea dosarelor conflictului transnistrean. Proiectul se va finaliza cu un volum bilingv (engleză-română), cu titlul „Dosarele conflictului transnistrean”, cuprinzând analize și propuneri de politici în vederea deblocării dezvoltării pe principalele domenii afectate de conflictul transnistrean.

Grantul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al României prin Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid), cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Istanbul Regional Hub.

 

Sibiu, 02.10.2016

sample