Noi.md – Cînd va avea loc următoarea ședință în formatul 5+2

Următoarea ședință în formatul 5+2 pentru discutarea diferendului transnistrean va avea loc la Bratislava în perioada 8-10 octombrie.

Despre acest lucru Președintele Moldovei, Igor Dodon, a fost informat de către Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în țara noastră, transmite Noi.md.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la situația politică internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-slovace.În mod special, părțile au abordat subiectul privind reglementarea problemei transnistrene.

Avînd în vedere faptul că Slovacia deține Președinția în exercițiu la OSCE, Igor Dodon a fost informat că pe data de 8-10 octombrie este planificată ședința în formatul ”5+2” agenda căreia prevede discuții importante, menite să impulsioneze procesul de soluționare a diferendului transnistrean.

Șeful statului a exprimat speranța că pînă la acel moment va avea o întrevedere cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va constitui un semnal bun în acest sens.

Citește mai mult: https://noi.md/md/transnistria/cind-va-avea-loc-urmatoarea-sedinta-in-formatul-5-2
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova