LA SIBIU, FOCUS-GRUP ÎN PROIECTUL „DOSARELE CONFLICTULUI TRANSNISTREAN”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În perioada 9-12 octombrie, la Sibiu şi la Păltiniş, s-au desfășurat activitățile focus-grupului organizat în cadrul proiectului „Dosarele conflictului transnistrean – soluţii pentru dezvoltarea societăţii pe cele două maluri ale Nistrului” – proiect derulat de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean.

Au fost introduși în tematica transnistreană câte un jurnalist din redacţiile România Liberă (Mihai Diac), Hotnews (Dan Tăpălaga), Adevărul (Mircea Merticariu), Epoch Times (Matei Dobrovie), Digi 24 (Laurențiu Mihu) şi Timp Românesc (Antuanela Roșioru).

Trainingul a fost organizat de către echipa de implementare formată din prof.univ.dr. Eugen Străuțiu – director de proiect, prof.univ.dr. Vasile Tabără, lect.univ.dr. Nicoleta Munteanu, asist.univ.dr. Marius Șpechea.

img_20161011_094902

Grupul beneficiar a dialogat cu experți din Chișinău și Tiraspol pe timpul unor videoconferințe și a prezentărilor realizate de către Galina Șelari (Centrul pentru Investigații Strategice și Reformă), Alexandru Zubco (Promo-Lex) și Eduard Bumbac (Delegația moldoveană în Comisia Unificată de Control). Un mesaj cu privire la stadiul și perspectiva negocierilor în conflict a fost transmis de către partea transnistreană.

Sibiu, 13.10.2016

Proiectul „Dosarele conflictului transnistrean. Soluţii pentru dezvoltarea societăţii pe cele două maluri ale Nistrului” este finanţat de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) şi implementat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa şi Asia Centrală.
sample