Ziarulnational.md – Rogozin cere îndeplinirea înțelegerilor la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul și promite facilitarea procesului de obținere a cetățeniei rusești pentru locuitorii Transnistriei

Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avut, la finele acestei săptămâni, o întrevedere la Moscova cu reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, vicepremierul Dmitri Rogozin, declarat persona non grata în R. Moldova.

Un comunicat de presă al așa-zisei președinții din Transnistria arată că Rogozin a subliniat, în cadrul întrevederii, importanța punerii în aplicare a acordurilor încheiate anterior între Tiraspol și Chișinău. Este vorba de cele patru protocoale semnate recent între Chișinău și Tiraspol care prevăd soluționarea problemelor legate de accesul fermierilor la terenurile de după traseul Tiraspol-Camenca, ale școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, restabilirea telefoniei fixe și mobile între cele două maluri ale Nistrului și apostilarea diplomelor de studii emise de Transnistria.

De asemenea, în cadrul aceleiași întrevederi, Rogozin i-a promis lui Krasnoselski facilitarea împrumuturilor pentru sectorul real al economiei transnistrene și continuarea implementării proiectelor „umanitare și culturale” pe care Rusia le desfășoară în Transnistria.

Rogozin s-a mai pronunțat asupra facilitării procesului de obținere a cetățeniei rusești de către transnistreni.

Sursa:

http://www.ziarulnational.md/rogozin-cere-indeplinirea-intelegerilor-la-care-au-ajuns-chisinaul-si-tiraspolul-si-promite-facilitarea-procesului-de-obtinere-a-cetateniei-rusesti-pentru-locuitorii-transnistriei/