Infotag.md – OSCE PROPUNE ASISTENŢĂ PENTRU EVALUAREA STĂRII TEHNICE A DEPOZITELOR CU MUNIȚII DIN TRANSNISTRIA

OSCE propune asistenţă în efectuarea unor expertize pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții ruseşti din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, la întrevederea de marţi cu Preşedintele Igor Dodon.

„Domnul Neukirch ne-a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținând cont de experiența Organizației în acest sens”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.
El a mai spus că în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.
„În mod special, am discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Am examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent”, a remarcat Dodon.

Sursa: http://www.infotag.md/