Infotag.md – LIDERUL DE LA TIRASPOL SUSȚINE CĂ ÎN DIALOGUL CU MOLDOVA SE ATESTĂ O „AVANSARE SERIOASĂ”

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, consideră că în anul 2017 în relațiile cu Moldova s-a produs „o avansare serioasă, în pofida unei încetiniri a negociatorilor moldoveni și „nehotărârii” Președinției Austriei în OSCE.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, despre aceasta el a declarat la întrevederea de vineri cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Viktor Krijanovski.

Krasnoselski a confirmat „atașamentul Transnistriei la un dialog constructiv consistent”, menâionând că Tiraspolul a făcut „eforturi semnificative pentru a ajunge la un compromis”.

Potrivit lui, încă la sfârșitul anului 2016 – începutul anului 2017, el a identificat cinci domenii pentru care necesitau luarea unor decizii imediate pentru rezolvarea problemelor acute.

„Acum trebuie să facem tot posibilul pentru a pune în aplicare acordurile la care s-a ajuns (la reuniuniea din decembrie, la Viena, în formatul „5+2”– „I.”). Actualmente, discutarea acestor chestiuni se află la etapa de rezolvare a problemelor tehnice”, a spus Krasnoselski.

Diplomatul ucrainean consideră, de asemenea, că 2017 „s-a lucrat bine”.

„Mă bucur că sfârșitul anului s-a dovedit a fi atât de productiv. Toți au remarcat eficacitatea activității și dorința de a soluționa probleme concrete. Sper că și în acest an vor exista progrese în rezolvarea problemelor practice”, a spus el.

Sursa:

http://www.infotag.md/rebelion-ro/258885/