Infotag.md – CCI FRANŢA-MOLDOVA A DISCUTAT OPORTUNITĂŢILE DE REALIZARE A UNOR PROIECTE COMUNE CU COLEGII TRANSNISTRENI

Posibilitatea realizării unor proiecte comune în domeniul economic a constituit subiectul discuțiilor din ajun, la Tiraspol, la întrevederea conducerii Camerei de Comerț şi Industrie (CCI) Franța-Moldova cu reprezentanții CCI a autoproclamatei RMN.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul instituţiei transnistrene, discuţiile s-au axat în special pe „atragerea investițiilor franceze în economia Transnistriei și stabilirea contactelor bilaterale între reprezentanții comunităților de afaceri din cele două țări”.
Întrevederea a avut loc în cadrul Festivalului cântecului și filmului francez în Transnistria. Astfel, președintele CCI Franța-Moldova, Emanuel Skoulios, care este și directorul Alianței Franceze din Moldova, a vorbit despre activitatea centrului cultural-lingvistic al Alianței Franceze și despre perspectivele de extindere a geografiei activității sale.
Potrivit lui, astăzi acesta este singurul centru din Moldova unde se susţin examenele la limba franceză: DELF/DALF, TCF/TCF ANF, e-TEF, TEFaQ și TCF Québec, care sunt solicitate de Ministerul Imigrației, Diversității și Integrării (MIDI) pentru obţinerea vizei pentru Québec.
Totodată, Alianța este un centru autorizat de susţinere a examenelor pentru Cambridge English. Aceste examene, precum și testele la limba franceză, permit obţinerea scutirii de a susţine examenul de bacalaureat la limba străină.
În cadrul Universităţii transnistrene, Alianța a înființat un Centru de resurse informaționale despre Franța modernă, care funcţionează cu succes.
La finele şedinţei, părțile și-au exprimat speranța pentru o cooperare fructuoasă și asistență reciprocă în chestiuni legate de competența ambelor părți.

Sursa: http://www.infotag.md/