Gov.md – Un pas pozitiv în activitatea Comisiei Unificate de Control

Pe data de 18 ianuarie a.c., în or. Bender a avut loc şedinţa Comisiei Unificate de Control, în cadrul căreia au continuat discuţiile începute la 21 decembrie 2017. Şedința a fost prezidată de delegaţia Federației Ruse.

La şedinţă Comandamentul Militar Întrunit a prezentat Comisiei raportul despre situaţia în Zona de Securitate în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost dezbătute de asemenea problemele privind instalarea ilegală a posturilor a.n. structuri de forţă ale Tiraspolului şi extinderea infrastructurii lor în Zona de Securitate. În rezultatul unor discuţii dificile, Comisia Unificată de Control a reuşit să aprobe 2 rapoarte săptămânale ale Comandamentului Militar Întrunit, inclusiv pentru perioada 13 – 19 decembrie 2017, care, de altfel, a fost audiat și la ședința din 21 decembrie anul trecut.

Graţie eforturilor susţinute ale delegaţiei Republicii Moldova şi argumentelor invocate, reprezentanţii delegaţiilor transnistrene şi ruse în CUC au acceptat propunerile consensuale ale părții moldovenești privind necesitatea depășirii blocajului în activitatea Comisiei şi au acceptat să aprobe rapoartele despre situaţia din Zona de Securitate, prezentate anterior în şedinţele CUC.

Următoarea ședință a CUC va  avea loc la 25 ianuarie 2018.

 

Delegația Republicii Moldova în CUC 

 

Sursa:

http://gov.md/ro/content/un-pas-pozitiv-activitatea-comisiei-unificate-de-control