Gov.md – Reprezentanții pretinselor structuri de forţă transnistrene continuă să tensioneze situaţia în Zona de Securitate

La 21 decembrie curent, în or. Bender, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Unificate de Control, prezidată de delegaţia Republicii Moldova. În cadrul acesteia a fost aprobată candidatura locotenent-colonelului Iulian Paladii în calitate de observator militar din partea Republicii Moldova.

Comisia a audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în Zona de Securitate. Discuții aprinse au suscitat acțiunile provocatoare ale reprezentanților pretinselor structuri de forţă transnistrene, care au instalat în mod abuziv un așa-numit ”post de grăniceri și vameși” pe tronsonul de drum aflat în gestiunea SRL ”Anina”, ceea ce destabilizează situaţia în Zona de Securitate şi creează dificultăți pentru libera circulație a persoanelor și bunurilor.

În legătură cu aceasta, Delegația Republicii Moldova a atras atenţia membrilor CUC asupra inadmisibilității acestor acțiuni destabilizatoare ale Tiraspolului, precum şi asupra numeroaselor adresări ale locuitorilor din s. Hârbovăț, raionul Anenii Noi și din alte localități învecinate, care se plâng că le este îngrădit dreptul la libera circulaţie.

La propunerea părții transnistrene, care a invocat necesitatea unor consultări suplimentare, examinarea raportului a fost transferată pentru ședința CUC din 28 decembrie 2017.

Delegația Republicii Moldova în CUC

 

Sursa:

http://gov.md/ro/content/reprezentantii-pretinselor-structuri-de-forta-transnistrene-continua-sa-tensioneze-situatia