Generalul Constantin Degeratu: „Este doar o chestiune de timp să vedem rachete ruseşti Iskander în Transnistria. Apărarea României este şi a NATO, care trebuie asigurată pe Nistru”

Generalul Constantin Degeratu, fost șef al Marelui Stat Major, avertizează asupra ofensivei rusești spre granițele României și asupra unor acțiuni militare ale separatiștilor din regiunea transnistreană îndreptate împotriva Chișinăului.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Sursă foto: stirileprotv.ro

Este doar o chestiune de timp să vedem rachete ruseşti Iskander, în Transnistria. Este doar o chestiune de timp să vedem acţiuni ofensive ale forţelor militare transnistrene împotriva Republicii Moldova”, a declarat generalul Degeratu într-un dialog cu col. (r.) Ion Petrescu, la postul de televiziune 6TV.

Apărarea României este şi a NATO, care trebuie asigurată pe Nistru. Avem dreptul să fim acolo, la cererea românilor din stânga Prutului, împreună cu ei, să apărăm măcar această linie de demarcaţie provizorie, pentru a preveni acţiuni ofensive începute acolo şi pentru a preveni dislocarea unor forţe militare ostile masive, în acea zonă”, a mai spus generalul.

Fostul șef al Marelui Stat Major este de părere că România, alături de partenerii săi, trebuie să descurajeze Rusia să refacă sistemul Uniunii Sovietice.

Din câte vedem, lecţia lui Putin este că avem obligaţia şi dreptul să ne apărăm conaţionalii acolo unde sunt. Nu ştiu de ce asta este valabilă numai pentru Rusia şi nu este o obligaţie şi pentru România, pentru UE, pentru NATO”, se întreabă Degeratu.

În același context, generalul a subliniat că parcursul european al Republicii Moldova este întrerupt pentru următorii 50 de ani și că trebuie găsită o altă formulă pentru dezvoltarea populației de la est de Prut, în legătură cu care România nu a reușit în ultimii 24 de ani să elaboreze o strategie productivă.

 

Sursa: http://infoprut.ro/45420-generalul-constantin-degeratu-este-doar-o-chestiune-de-timp-sa-vedem-rachete-rusesti-iskander-in-transnistria-apararea-romaniei-este-si-a-nato-care-trebuie-asigurata-pe-nistru.html