Europalibera.org – Ion Leahu: „Aceste cifre vorbesc despre faptul că procesul de spălare a creierilor este foarte bine pus pe roate”

Locuitorii regiunii transnistrene consideră că Ucraina reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regiunii, urmată de Statele Unite, Moldova și România. Peste 90 la sută văd Rusia drept cel mai bun partener economic și politic, potrivit unui realizat de sociologi de la Fundația Mării Negre. Întrebați pe ce cale s-ar putea dezvolta regiunea transnistreană mai repede, respondenții au susținut în proporție de 37 la sută că prin integrarea în Federația Rusă. Alți 23 la sută sunt de părere că recunoașterea independenței ar avea acest efect și doar 5% că Transnistria s-a dezvolta mai bine realipindu-se la Republica Moldova. Despre ce vorbesc aceste date? Un punct de vedere al analistului Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control.

Ion Leahu: „Aceste cifre vorbesc despre faptul că propaganda funcţionează. Procesul de spălare a creierilor este foarte bine pus pe roate. Doar Ucraina până în 2014 era cel mai aproape stat pentru Transnistria. Au fost situaţii când chiar se declara în cadrul Comisiei Unificate de Control că Moscova poate să aibă oricare comportament faţă de Transnistria, dar nu trebuie să uite că alături este Ucraina mare, care în orice clipă e dispusă să ne acorde ajutor. (…)

 

Textul complet: https://moldova.europalibera.org/