Dezbaterea „Dosarele conflictului transnistrean. Contribuția L.A.C.T. la cercetarea fenomenului transnistrean”

La data de 12.12.2016, la sediul Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate al Universității „Lucian Blaga”, Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean a organizat dezbaterea „Dosarele conflictului transnistrean. Contribuția L.A.C.T la cercetarea fenomenului transnistrean.”

lact-prezentare-071

Activitatea a fost moderată de către lector univ. dr. Nicoleta Munteanu, care a prezentat structura, obiectivele, parteneriatele, proiectele, evenimentele și produsele științifice ale L.A.C.T. Accentul discursului a fost pus îndeosebi pe proiectele în curs de implementare, cu detalii semnificative asupra proiectelor finanțate prin Programul României de Asistență pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Asia și Europa Centrală.

lact-prezentare-083

Publicul, format preponderent din studenți la programele de licență și master în domeniile „Relații internaționale și studii europene”, „Studii de securitate” și „Științe Politice”, a fost interesat de participarea autorităților transnistrene în proiectele L.A.C.T., utilitatea științifică și politică a acestor proiecte, modul în care studenții se pot conecta la activitățile științifice și organizatorice în curs. Răspunsurile și dialogul ulterior au fost susținute de către directorul L.A.C.T. – prof. univ. dr. Eugen Străuțiu și lector univ. dr. Nicoleta Munteanu.

lact-prezentare-087

Dezbaterea constituie activitate–suport în cadrul proiectului „Dosarele conflictului transnistrean. Soluții pentru dezvoltarea societății pe cele două maluri ale Nistrului”, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.