Deschide.md – Năstase nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Reacția MAI în cazul separatistului Mova

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, se spală pe mâini și dă vina pe polițiștii de frontieră în cazul „ministrului de interne” al regiunii secesioniste din stânga Nistrului, Ruslan Mova, care a traversat punctul de trecere a frontierei la Aeroportul Internațional Chișinău fără a respecta careva formalități, findu-i acordat sprijin din partea Poliției de Frontieră. Jurnaliștii de la Scheme.MD au publicat înregistrarea video și scriu că aceste facilități au fost posibile după ce acum câteva săptămâni, Andrei Năstase a efectuat o vizită în regiunea separatistă a R. Moldova.

După ce în presă au apărut imagini în care se vede cum un polițist de frontieră îl trece pe Mova prin punctul de trecere al aeroportului fără a respecta nici un fel de proceduri, iar ulterior îl conduce personal spre sala de așteptare, MAI a venit cu o reacție.

„ La 4 septembrie viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a fost informat de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi despre posibila implicare a personalui din Sectorul Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în mai multe ilegalități, inclusiv depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol”, se arată în comunicatul MAI.

Totodată, în același comunicat se mai menționează că  Năstase a dispus inițierea unei anchete ample care să releve toate circumstanțele cu privire la săvârșirea acestor ilegalități.

„A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică”, scrie în același comunicat.

În același timp, Andrei Năstase, într-o intervenție LIVE pe pagina sa de Facebook, a declarat că:„ Am să rog colegii din presă să emită un comunicat pe un subiect care a fost făcut public înainte de vreme înainte de a se finaliza ancheta pe care am dispus-o la Poliția de Frontieră”.

Deși, autorii comunicatului s-au axat doar pe cazul polițistului de frontieră care l-a trecut pe Mova prin Aeroport, aceștia nu au infirmat și nici confirmat informația despre vizita lui Năstase în stânga Nistrului,(despre care se menționează în același material al celor de la Scheme.MD) unde s-ar fi întâlnit acolo cu mai multe persoane importante din Grupul SHERIFF, inclusiv Ruslan Movu, ministrul separatist de la Tiraspol.

Sursa: https://deschide.md/