Ce zice noul „ministru” de externe de la Tiraspol despre relațiile cu Chișinăul

Noul șef al departamentului de externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev, care a fost numit în această funcție după plecarea Ninei Ștanski din cauza căsătoriei cu Evgheni Șevciuk, a făcut astăzi primele declarații de presă despre negocierile cu Chișinăul.

„Din păcate, se observă o răcire continuă a relațiilor cu Republica Moldova. Partea moldovenească întreprinde acțiuni unilterale, care nu se încadrează în dialogul nostru politic. Șantajul și presiunea nu pot fi parte a agendei de negocieri”, a spus acesta cu referire la negocierile Chișinău-Tiraspol.

Ignatiev a mai spus jurnaliștilor din regiune că e important ca partea moldovenească să-și schimbe retorica cât mai repede și că „nu este posibil ca o parte să-și respecte obligațiile atâta timp cât cealaltă parte ignoră regulile existene”.

Menționăm că negocierile în formatul 5+2 au fost întrerupte pentru un termen nedeterminat, iar până acum comunicarea dintre Chișinău și Tiraspol era asigurată de întrevederile negociatorilor politici ai Chișinăului și Tiraspolului, Victor Osipov și Nina Ștanski.

 

Sursa: http://www.moldova.org/ce-zice-noul-ministru-de-externe-de-la-tiraspol-despre-relatiile-cu-chisinaul/