31.01.2014: Şeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a întâlnit cu un grup de studenţi ai Universităţii de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov” din Federaţia Rusă

La 29 ianuarie 2014, Şeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a întâlnit  cu un grup de studenţi ai Universităţii de stat din Moscova „M. V. Lomonosov” din Federaţia Rusă. Scopul principal al întrevederii s-a axat pe cercetarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

În cadrul discuţiilor, Şeful Biroului a făcut o prezentare generală a istoriei conflictului transnistrean şi a procesului de reglementare, fiind subliniată în special componenta de consolidare a încrederii, între populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, din cadrul procesului de reintegrare a ţării. Totodată, Gheorghe Bălan a făcut o evaluare a principalelor arii de interacţiune între cele două maluri, precum şi a aspectelor dialogului Chişinău – Tiraspol.

Tinerii au adresat întrebări Şefului Biroului pentru reintegrare, fiind interesaţi, în special, de reglementarea conflictului transnistrean, negocierile în formatul „5+2″, interacţiunea Chişinău-Tiraspol, precum şi asigurarea dreptului la libera circulaţie a populaţiei, transportului şi mărfurilor.

Această întâlnire a fost un bun prilej de dialog şi schimb de opinii dintre tinerii cercetători din Federaţia Rusă şi reprezentanţii Biroului pentru reintegrare cu privire la reglementarea conflictului transnistrean şi procesul de reintegrare a ţării.

 

Sursa: http://www.gov.md/libview.php?l=ro&idc=606&id=7261