31.01.2014: Conturile Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, aflat în subordinea Chişinăului, deblocate

Conturile Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, aflat în subordinea Chişinăului, au fost deblocate. S-a întâmplat la doar o zi de la vizita în regiune a reprezentantului Special al OSCE, ambasadorului Radojko Bogojević.

“Au sunat de la banca de la Tiraspol şi mi s-a spus că conturile noastre au fost deblocate şi noi putem să le folosim pentru achitarea servicilor comunale. Toţi  cei opt directorii ne-am întâlnit cu reprezentantul OSCE din Serbia. Dumnealui ne-a dat garanţii că va vorbi în privinţa şcolilor noastre”, a spus directorul liceului Lucian Blaga, Ion Iovcev.

Administraţia de la Tiraspol a blocat conturile instituţiei de învăţământ, la începutul acestei luni. Măsura a intervenit după refuzul conducerii liceului de a prezenta rapoartele financiare fiscului local. Directorul instituţiei, Ion Iovcev, a motivat decizia prin faptul că liceul se subordinează Ministerului Educaţiei de la Chişinău.

 

Sursa: http://www.publika.md/conturile-liceului-lucian-blaga-din-tiraspol-aflat-in-subordinea-chisinaului-deblocate_1788331.html