30.10.2014: STUDIU: Copiii din regiunea transnistreană practică în permanenţă pregătirea militară

Copiii din regiunea transnistreană practică în permanenţă pregătirea militarăatât în şcoli, cât şi în cadrul unor organizaţii neguvernamentale. Această constatare a fost făcută într-un studiu care a fost realizat de Asociaţia pentru drepturile Omului “Promo-Lex” şi a fost publicat în buletinul ei informativ. 

Potrivit cercetării, din clasa a 9-a până în a 11-a, elevii din stânga Nistrului studiază în mod obligatoriu disciplina “pregătirea militară primară”. În afară de aceasta, în regiune sunt un şir de organizaţii neguvernamentale militar-patriotice care îi învaţă pe copii să tragă din armă, tehnici de autoapărare şi să se orienteze în spaţiu.

Printre aceste ONG-uri se numără Uniunea Tineretului din Transnistria, Departamentul pentru Tineret al Partidului “Obnovlenie” şi Tânărul patriot al Transnistriei. Experţii constată că în felul acesta este cultivat interesul tinerilor pentru arme, ceea ce contravine dreptului internaţional.

 

Sursa: http://www.publika.md/studiu-copiii-din-regiunea-transnistreana-practica-in-permanenta-pregatirea-militara_2137121.html