30.12.2013: Un grup de lucru format din viceminiştri şi reprezentanţi ai Biroului pentru Reintegrare a desfăşurat o şedinţă comună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din s. Varniţa

Pe data de 30 decembrie 2013, un grup de lucru format din viceminiştri şi reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare s-a deplasat în s. Varniţa, localitate din Zona de Securitate, unde a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi cetăţenii satului. Scopul şedinţei a fost centrat pe identificarea şi examinarea problemele existente cu care se confruntă populaţia.

În cadrul şedinţei au fost discutate dificultăţile pe care le întâmpină locuitorii s. Varniţa şi au fost examinate şi identificate posibilele soluţii pentru îmbunătăţirea situaţiei social-economice din localitate (cuantumul alocaţiilor lunare de stat beneficiarilor de pensii, sistemul de eliberare a poliţelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală etc.).

De asemenea, s-au discutat recentele acţiuni provocatoare ale structurilor de la Tiraspol, inclusiv cazul consilierilor locali, Beşleaga V. şi Bevziuc S., reţinuţi de către structurile de forţă de la Tiraspol pentru o pretinsă încălcare.

În acest context, a fost solicitat ca autorităţile locale de comun cu autorităţile publice centrale să elaboreze un plan de acţiuni menit să soluţioneze problemele identificate şi să asigure ordinea publică în cazul apariţiei unor incidente.

 

Biroul pentru Reintegrare

http://reintegrare.gov.md