30.11.2017: LIDERUL TRANSNISTRIEI S-A ÎNTÂLNIT CU AMBASADORUL FRANŢEI ÎN MOLDOVA

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit în ajun cu Ambasadorul Franţei în RM, Pascal Vagogne, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, diplomatul a spus că „Franţa şi Transnistria se află într-o strânsă cooperare culturală încă de pe timpul fostei Uniuni Sovietice”.

„Un promotor activ al contactelor culturale este Centrul de limbă și cultură franceză al Universității din Transnistria. Experiența mea arată că în lume există prejudecăți cu privire la Transnistria, de parcă ar fi un teritoriu izolat, iar viața aici este „înghețată”. Aceste idei se risipesc atunci când, de exemplu, te întâlneşti cu studenții universităţii. Vezi că aceştia sunt oameni talentați, deschişi spre comunicare”, a spus Vagogne.

Diplomatul francez a apreciat şi cooperarea Franței cu Camera de Comerț și Industrie din regiune, unde oamenii de afaceri francezi vin deseori în vizită.

În cadrul întrevederii, ambasadorul a evidenţiat realizările pozitive din ultimele săptămâni, care, în opinia sa, au fost rezultatul unei abordări pragmatice faţă de soluționarea problemelor dintre cele două maluri ale Nistrului.

Vadim Krasnoselski a subliniat interesul Transnistriei în dialogul cu Franța, care, fiind membru al Uniunii Europene, este reprezentată în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul „5+2”.

Sursa:

http://www.infotag.md/rebelion-ro/256540/