30.10.2014: Un emisar OSCE a lăudat Chişinăul şi Tiraspolul pentru progresele privind situaţia școlilor cu grafie latină

Reprezentantul special al președinției OSCE pentru procesul de rezolvare a chestiunii transnistrene, ambasadorul Radojko Bogojević, a salutat hotărârea reprezentanților Chișinăului și Tiraspolului de a se întâlni săptămânal după alegerile parlamentare de la 30 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presă OSCE ambasadorul Bogojević a făcut declarația joi 30 octombrie la capătul unei vizite de patru zile în Republica Moldova.

Emisarul OSCE a lăudat părțile pentru progresele făcute în privința chiriei școlilor cu grafie latină aflate sub jurisdicția părții transnistrene și în înlăturarea funicularului industrial peste Nistru scos din uz cu ajutorul experților moldoveni și a celor din Federația Rusă. Ambasadorul Bogojević s-a întâlnit în cursul vizitei în Republica Moldova cu Valeriu Chiveri, negociator-șef interimar din partea Chișinăului, și cu Nina Ștanski, șefa politicii externe a regimului separatist de la Tiraspol.

 

Sursa: http://www.europalibera.org/archive/news/20141030/445/445.html?id=26666288