30.05.2014: Viceprim-ministrul Eugen CARPOV a participat la festivităţile dedicate serbătorii “Ultimului sunet”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

30 mai 2014

 

Viceprim-ministrul Eugen CARPOV a participat la festivităţile dedicate serbătorii „Ultimului sunet”

 

Astăzi, 30 mai 2014, Viceprim-ministrul Eugen Carpov a participat la festivităţile de încheiere a anului de studii la Liceul Teoretic Doroţcaia şi la Liceul “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol, cu sediul în s. Doroţcaia.

În ultima zi de şcoală, Eugen Carpov a ţinut să-i felicite pe elevi cu ocazia sărbătorii „Ultimul sunet” şi să le dorească vacanţă plăcută, iar celor care pentru ultima dată au păşit pragul şcolii – drum bun şi realizări frumoase în viaţă, în acelaşi timp, îndemnându-i să le poarte respectul celora care i-au călăuzit pe lungul şi deloc uşorul drum al cunoaşterii.

Totodată, Vicepremierul a adresat mulţumiri corpului didactic pentru faptul că în condiţiile nereglementării conflictului transnistrean, au făcut faţă nenumăratelor provocări şi au reuşit să transmită cunoştinţele şi deprinderile necesare unor adevăraţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Eugen Carpov a dat asigurări că Guvernul Republicii Moldova va atrage şi în continuare atenţie sporită instituţiilor de învăţământ moldoveneşti din regiunea transnistreană şi celor din Zona de securitate.

Tot astăzi, Vicepremierul pentru reintegrare s-a întâlnit cu un grup de fermieri din s. Doroţcaia, cărora reprezentanţii Tiraspolului le-au interzis accesul la terenurile agricole aflate după traseul Tiraspol-Camenca. Eugen Carpov a subliniat că subiectul în cauză se află permanent pe agenda procesului de negocieri, inclusiv, problema urmează să fie abordată şi la următoarea şedinţă a formatului „5+2”, care va avea loc pe 5-6 iunie, la Viena.

 

Biroul pentru reintegrare

http://reintegrare.gov.md