30.01.2015: Armata de şomeri de la Tiraspol aşteaptă noi-veniţi. O firmă-monstru renunţă la angajaţi

Una dintre cele mai mari întreprinderi din regiunea transnistreană, uzina de la Tiraspol “Litmaş”, se pregăteşte să dea afară angajaţi.

Motivul este lipsa de competitivitate a producţiei fabricate, condiţionată de căderea cursului rublei ruseşti şi a hrivnei ucrainene. Anunţul a fost făcut de conducerea uzinei la o întrevedere cu inspectori ai autorităţilor din regiune.  

Potrivit agenţiei “INFOTAG“, cu referire la un post TV din regiune, reprezentantul consiliului de directori ai “Litmaş”, Natalia Katiuha, a spus că reducerea personalului este o măsură forţată şi are scopul de a menţine uzina funcţională.

“Întreprinderea suporta pierderi tot anul. Am fost nevoiţi să luăm această decizie. Credeţi-mă imediat ce situaţia se va stabiliza, şi vor fi mici îmbunătăţiri, oamenii care la moment au fost reduşi, vor fi reangajaţi”, a spus ea.

Cu probleme similare se confruntă fabrica de încălţăminte din Bender “Floare”, unde volumul de producere s-a redus cu 27,5%.

“Astăzi a fost semnat protocolul preţurilor pentru iarmarocul din Rusia în dolari SUA. Dacă în anul trecut cizmele costau 65 de dolari, acum costă 50 de dolari. Am redus preţurile cu 15 dolari şi oricum nu se vând”, s-a arătat alarmat directorul întreprinderii, Boris Kiciuk.

 

Sursa: http://www.publika.md/armata-de-someri-de-la-tiraspol-asteapta-noi-veniti-o-firma-monstru-renunta-la-angajati_2221981.html