29.12.2015: Şeful departamentului de externe de la Tiraspol anunţă care este sarcina strategică a regiunii

Sarcina strategică a Tiraspolului este revenirea pe piaţa tradiţională – Rusia, extinderea relaţiilor comerciale cu statele Uniunii Economice Euroasiatice (UEE). Declaraţia a fost făcută de şeful interimar al departamentului de externe din stânga Nistrului, Vitalii Ignatiev, scrie Infotag.

Responsabilul a menţionat că Tiraspolul este orientat spre “elaborarea regimului special de comerţ cu Federaţia Rusă, care ar asigura producţiei transnistreneacces cât mai favorabil pe piaţa rusească”.

“Aceasta practic ne-ar permite să compensăm pierderile suportate de producătorii noştri din cauza restricţiilor din partea Chişinăului şi Kievului. Presupun că asemenea decizie a Rusiei va simplifica considerabil condiţiile pentru businessul transnistrean şi va contribui la reorientarea întreprinderilor pe piaţa tradiţională pentru noi”, consideră Ignatiev.

Potrivit spuselor sale, transnistrenii “nu se consideră separaţi de Rusia, se consideră parte componentă a acesteia, care însă sunt separaţi de spaţiul “Lumii ruseşti”.

Responsabilul a mia declarat că “presiunile asupra Transnistriei din partea forţelor externe sunt parte a “marelui joc”, menite să slăbească poziţiile Rusiei moderne”.

Conform rezultatelor din lunile ianuarie-noiembrie, Federaţiei Ruse i-au revenit 7,6% din exportul transnistrean şi 52% din import.

 

Sursa: http://www.publika.md/seful-departamentului-de-externe-de-la-tiraspol-anunta-care-este-sarcina-strategica-a-regiunii_2485361.html