29.11.2014: Noi presiuni din partea Tiraspolului! Sătenii din Doroţcaia, ameninţaţi cu pierderea averilor

Miliţia transnistreană şi aşa-numitul serviciu cadastral din regiune revendică bunuri ale locuitorilor satului Doroţcaia din raionul Dubăsari. Reprezentanţii acestor structuri i-au obligat, în ultimele zile, pe proprietarii unor ferme şi depozite de cereale şi tehnică agricolă, aflate după traseul Tiraspol-Camenca, să le înregistreze în stânga Nistrului.

Primarul localităţii, Andrei Leaşco, a declarat pentru Publika TV că oamenii au fost ameninţaţi că, dacă nu-şi vor înregistra bunurile în regiune, vor rămâne fără curent electric.

Şeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan, a calificat aceste acţiuni drept ilegale. El a precizat că autorităţile de la Chişinău caută soluţii pentru această problemă.

“Acest drept nu poate fi subminat într-un fel sau altul de Tiraspol. Autorităţile de la Chişinău în cadrul procesului de negocieri şi în dialogul cu Tiraspolul va insista ca acest drept drept de proprietate să fie respectat”, a spus Bălan.

 

Susa: http://www.publika.md/noi-presiuni-din-partea-tiraspolului-satenii-din-dorotcaia–amenintati-cu-pierderea-averilor_2171311.html