29.10.2015: Mesaj de la Kremlin: „Reunirea Moldovei cu România va îngropa orice şansă privind soluţionarea conflictului transnistrean”

Preşedintele Comitetului pentru relaţii internaţionale din cadrul Consiliului federaţiilor, deputatul rus Konstantin Kosacev, le-a spus jurnaliştilor că orice tentativă de a organiza reunirea Moldovei cu România va îngropa orice şansă privind soluţionarea diferendului transnistrean.

Potrivit novostipmr, Kosacev a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar fi naiv să se creadă că poporul regiunii transnistrene se va resemna cu faptul că vor trăi într-un stat moldovenesc sau moldo-românesc. „Acest lucru nu se va întâmpla sub nici o formă şi orice încercare de a face presiuni doar va amâna şi va îndepărta procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Mai mult, orice tentativă de a organiza reunirea Moldovei cu România va îngropa definitiv orice perspectivă privind soluţionarea politică a probleme transnistrene”, a subliniat oficialul rus.  

Konstantin Kosacev a adăugat că deciziile privind reglementarea conflictului transnistrean pot fi luate doar de Chişinău şi Tiraspol şi a acuzat Ucraina de instituirea blocadei economice împotriva Transnistriei. 

Sursa: http://adevarul.ro/moldova/politica/mesaj-kremlin-reunirea-moldovei-romania-ingropa-oricesansa-privind-solutionarea-conflictului-transnistrean-1_563077c2f5eaafab2c1a4d8c/index.html