29.01.2016: Subiectul liberei circulaţii – repus pe agenda Comisiei Unificate de Control

Pe 28 ianuarie curent, la Bender, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) au fost aprobaţi doi observatori militari: maiorul Alexandru Kapâșev, din partea Federaţiei Ruse și maiorul Vitalie Panfil, din partea Republicii Moldova. Concomitent, maiorul Serghei Oberemok a fost eliberat din funcția de observator militar rus, în legătură cu finalizarea deplasării de serviciu.  

De asemenea, delegațiile CUC au luat act de raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit referitor la situația din Zona de Securitate.

Conform ordinii de zi a şedinţei, la discutarea subiectului privind asigurarea liberei circulaţii în Zona de Securitate, toate componentele Comisiei au prezentat propunerile lor,  menționînd necesitatea intensificării eforturilor comune pentru a sincroniza acțiunile și a identifica soluții în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Cu această ocazie au fost reamintite înţelegerile convenite la nivelul copreședinților CUC și sugestiile expuse de către reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei în cadrul ședințelor anterioare.

Consultările pe marginea problemei liberei circulații vor continua la următoarele şedinţe ale CUC.

 

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control