29.01.2014: Evgheni Sevciuk si Nina Stanski s-au întâlnit cu reprezentantul special al Președintelui OSCE

La data de 29 ianuarie 2014, Evgheni Sevciuk s-a intalnit cu o delegație condusă de către Reprezentantul Special al Președintelui OSCE, ambasadorul Radoykov Bogojević.

Au fost evaluate rezultatele negocierilor în formatul „2 + 5”, la care Evgheni Sevciuk a exprimat următoarea poziție: “Transnistria este pentru rezolvarea problemelor de la masa negocierilor, fără ultimatumuri și presiuni. Suntem pregătiți pentru acest stil de muncă. Atitudinea noastră este demonstrată nu numai în aplicații, dar, de asemenea, în decizii specifice care au fost prezentate și puse în aplicare în cadrul 5 +2”.
 
În context, Evgheni Sevciuk a criticat Chișinăul pentru implementarea unilaterală a unei legislații economice care a creat probleme agenților economici din regiunea nistreană.
 
 
 
Tema a fost aprofundată în discuția purtată de către Nina Shtanski cu delegația condusă de către Reprezentantul Special al Președintelui OSCE. Liderul de la Tiraspol a evidențiat posiibilitatea de a introduce măsuri similare pentru agenții economici din Republica Moldova.
 
 
Mai multe în știrea publicată de către agenția „Novosti Priednistrovie”: http://novostipmr.com/ru/news/14-01-29/pridnestrove-ostavlyaet-za-soboy-pravo-na-otvetnye-ekonomicheskie