28.11.2014: Militarii ruși din Transnistria dotați cu tehnică și echipamente noi. Tancurile staționeză pe un poligon dat recent în exploatare

Pentru ridicarea nivelului de pregătire al militarilor ruși dislocați în stânga Nistrului, a fost reînnoită baza tehnico-militară, a fost modernizat poligonul pentru trageri și a fost dat în exploatare un poligon nou pentru staționarea tancurilor, care se întinde pe o suprafață de zece kilometri pătrați. Despre asta a anunțat purtătorul de cuvânt al Districtului militar de Vest, colonelul Oleg Kocetkov, citat de Ria Novosti.

Acesta a precizat că, în anul curent, militarii ruși din Transnistria au efectuat de două ori mai multe exerciții militare, care au depășit cifra de 800, dintre care 350 au fost trageri din arme, 300 – exerciții pentru șoferii mașinilor blindate și tancurilor, iar 100 de întruniri au fost destinate soldaților care fac parte din operațiunea de menținere a păcii. Alte peste 70 de exerciții au avut ca tematică apărarea împotriva actelor de terorism. În 2014, Rusia a trimis, prin rotație, 400 de militari în trupele de menținere a păcii din stânga Nistrului.

Oleg Kocetkov a mai spus că o noutate introdusă în anul curent o constituie cursurile intensive de „limbă moldovenească” pentru militarii ruși din Transnistria.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/militarii-rusi-din-transnistria-dotati-cu-tehnica-tancurile-stationeza-pe-un-poligon-nou/