28.10.2015: Chișinăul a impus moratoriu în privința tranzitului mașinilor cu plăcuțe transnistrene

Autoritățile de la Chișinău au impus un moratoriu în privința tranzitului fronierei de stat a mașinilor cu plăcuțe transnistrene, informează novostipmr.com citat de UNIMEDIA.

Potrivit sursei, în adresa așa-numitului ministru de Externe de la Tiraspol a venit o notă informativă din partea vicepremierului penru Reintegrare Victor Osipov care îl informează că Moldova a impus acest moratoriu.

„Moratoriul a fost impus pe o perioadă nedeterminată de timp, acest lucru ar putea fi până atunci când părțile vor ajunge la un conses în privința soluționării acestei probleme”, a menționat Vitalii Ignatiev.

Anterior moratoriul a fost propus de către partea transnistreană.

UNIMEDIA precizează că recent Poliţia de Frontieră a făcut un anunț în care spune că începând de luni, 31 august, maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene nu vor mai putea părăsi țara, dar nici nu vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova. Măsura vizează toate mașinile înregistrate în republicile nerecunoscute.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/chisinaul-a-impus-moratoriu-in-privinta-tranzitului-masinilor-cu-placute-transnistrene-103401.html