28.07.2017: Dodon recurge la AMENINŢĂRI după ce Rogozin nu a mai ajuns la Chişinău: “Vyidet bokom, cum spun rușii. Na kajdoe deistvie, esti protivodeistvie”

“Guvernul și majoritatea parlamentară de la Chișinău au organizat în aceste zile un show rusofob fără precedent. Un show îndreptat și împotriva propriilor cetățeni, care vor normalitate în relațiile cu Federația Rusă. Dar o să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă. Vyidet bokom, cum spun rușii. Na kajdoe deistvie, esti protivodeistvie”. Aşa a comentat Igor Dodon tentativa eşuată a lui Dmitrii Rogozin la Chişinău.

Potrivit şefului statului, lucrurile sunt mai complicate decît par la prima vedere. “Provocările repetate în adresa delegațiilor din Federația Rusă sunt parte a unei agende scrise nu la Chișinău sau București, ci în alte cabinete.
Avem de-a face cu o conjurație NATO, care se răfuiește cu Rusia utilizând instrumentele politice docile din Moldova și România.
Rolul autorităților moldovene sau române este unul executiv, dar decizia de a provoca un nou scandal diplomatic a fost luată în Occident. Lor le convine să creeze un alt conflict serios în regiune.
Cu orice scop, se dorește împiedicarea apropierii malurilor Nistrului, deoarece împăcarea cu Transnistria va însemna că nici Unire nu va fi, nici NATO nu va ajunge pe Nistru.
Regret foarte mult că Guvernul și majoritatea parlamentară de la Chișinău au acceptat să fie marionetă în aceste jocuri foarte și foarte periculoase. Cu așa procedee, nu mai reîntregim noi țara. În schimb riscăm să provocăm noi tensiuni în regiune.
De fapt, Guvernul și majoritatea parlamentară nici nu vrea reîntregirea țării. Aceasta este mai curînd o guvernare unionistă decît statalistă. Este o guvernare pro-NATO, prin toate acțiunile ei. Și va plăti pentru asta, și politic, și în alt mod. Să nu uite cei de la guvernare, că totul e trecător.
Dar cu părere de rău acum suferă și vor suferi cetățenii simpli, din cauza intrigilor geopolitice în care s-a antrenat Chișinăul în mod iresponsabil.
Cum se explică faptul că un deputat român unionist participă la blocarea Aeroportului Chișinău și împreună combatanții și unii membri PDM verifică mașinile la ieșirea din Aeroport? Unde s-a mai văzut așa ceva? Asta se numește bespredel românesc pe pămînt moldovenesc.
Aceștia se comportă ca tîlharii la drumul mare. Au oprit și mașinele oficiale care au condus șeicul Arab spre Aeroport.
Cum se explică faptul că delegația de artiști, oameni de cultură din Federația Rusă, a fost împiedicată să participe la un eveniment festiv pe teritoriul țării? Ceea ce se întîmplă este o rușine pe imaginea țării. Unii indivizi tulburați de unionism ne prejudiciază grav imaginea de popor primitor și echilibrat pe care am avut-o vreme de decenii.
Iar Guvernul și majoritatea parlamentară încurajează aceste acțiuni absolut scandaloase, numai pentru a fi pe placul patronilor americani”, a spus Dodon în cadrul unui briefing.
Dodon a mai adăugat că în ciuda faptului că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin și delegația sa au fost împiedicați să vină în Moldova, va participa la festivitatea de la Tighina/Bender, la aniversarea celor 25 de ani de la restabilirea păcii pe Nistru.
Sursa: