28.01.2015: Dumitru Diacov propune cooperare parlamentară între Chişinău şi Tiraspol

Deputatul democrat, Dumitru Diacov, a propus, în cadrul şedinţei de astăzi, constituirea unui grup de cooperare dintre Chişinău şi Tiraspol. În acest sens, parlamentarul a propus ca Legislativul să se adreseze cu un apel către aşa-numitul „soviet suprem” de la Tiraspol, informează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit lui Diacov, este important ca să avem cooperare cu regiunea transnistreană pe dimensiunea parlamentară. „Reglementarea transnistreană o să rămână și mai departe un domeniu foarte important de activitate. În situația în care s-a pomenit acum Ucraina și ce se întâmplă în jurul Republicii Moldova este important ca noi să avem pe dimensiunea parlamentară cooperare cu Transnistria, care din păcate, de ani de zile lipsește”, a argumentat Dumitru Diacov.

În context, liderul liberalilor Mihai Ghimpu a spus că o astfel de comisie ar însemna recunoaşterea independenţei regiunii secesioniste, deoarece forul legislativ nu poate avea comisie de conlucrare la nivel local. Liberalul a explicat că este necesar ca să existe comunicare cu regiunea din stânga Nistrului, dar nu la nivel parlamentar.

 

Sursa: http://trm.md/ro/politic/dumitru-diacov-propune-cooperare-parlamentara-intre-chi-inau-i-tiraspol/