27.12.2013: CUC: Militarii din cadrul trupelor de menţinere a păcii nu au voie să aplice arma asupra civililor

Militarii din cadrul trupelor de menţinere a păcii nu au voie să aplice arma asupra civililor. Cu acest mesaj, au venit, astăzi, copreşedinţii Comisiei Unificate de Control din partea Rusiei şi Chişinăului, care au efectuat o vizită de lucru la patru posturi din raionul Dubăsari.

Reprezentanţii Comisiei Unificate de Control susţin că vor monitoriza atent activitatea trupelor de menţinere a păcii pentru a fi evitate cazurile similare celui produs pe 1 ianuarie 2012, când un tânăr a fost împuşcat mortal de un militar rus, la postul de la Vadul lui Vodă. “Ţinând cont de incidentul tragic de acum doi ani trebuie să facem tot posibilul ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Viaţa oricărui om este importantă”, a declarat copreşedintele CUC din partea Rusiei Vasile Corcimari.

“Se atenţionează comandanţii de a fi mai atenţi cu arma”, a menţionat membrul CUC din partea Chişinăului Sergiu Guţu.Totodată, membrii CUC i-au felicitat pe militari cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi le-au dăruit bomboane. “În ajun de Revelion, vă oferim daruri şi suvenire”, a precizat copreşedintele CUC din partea Tiraspolului, Oleg Beleacov.

În zona de securitate activează 11 posturi de menţinere a păcii, formate din militari ruşi, moldoveni şi din regiunea transnistreană.

Sursa: http://www.publika.md/cuc-militarii-din-cadrul-trupelor-de-mentinere-a-pacii-nu-au-voie-sa-aplice-arma-asupra-civililor_1744361.html