27.11.2017: Vadim Krasnoseliskii spune că fără regiunea transnistreană nu ar fi existat nici moldovenii: „Într-o mare măsură, sunt președintele moldovenilor

Vadim Krasnoselski este de părere că dacă nu ar fi existat regiunea transnistreană, ar fi dispărut și moldovenii de pe harta lumii. Mai mult, liderul separatist a declarat că este, “într-o mare măsură, președintele moldovenilor”. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru publicația “Известия”, citată de novostipmr.com.

Vadim Krasnoseliskii spune că fără regiunea transnistreană nu ar fi existat nici moldovenii: „Într-o mare măsură, sunt președintele moldovenilor”

(Foto: novostipmr.com)

“Statul nostru se numește Republica Moldovenească Transnistreană. Acesta este teritoriul, unde s-au păstrat etnia moldovenească, cultura și scrisul. Într-o mare măsură, sunt președintele moldovenilor. Pentru că tot pornește de la limbă, de aceea, dacă n-ar fi existat Transnistria- nu ar fi fost moldovenii pe harta lumii. Iar faptul că Moldova stăruie pe acest subiect este incorect, nerespectuos și greșit. Dar este alegerea lor”, a comentat Krasnoseliskii, pe marginea deciziei Curții Constituționale de a permite schimbarea limbii de stat în “română”.

Potrivit liderului de la Tiraspol, dacă în Republica Moldova se va organiza un referendum de declarare a limbii române limbă de stat sau chiar de aderare la România, regiunea trasnistreană va respecta decizia poporului. Dar asta va demonstra că “Tiraspol și Chișinău au căi diferite”, notează novostipmr.com.

Amintim că recent Curtea Constituțională a dat undă verde proiectului de modificare a limbii de stat și urmează a fi transmis Parlamentului. Solicitarea de modificare a fost făcută de 35 de deputați din partea PL, PLDM, grupul PPEM și câțiva deputați PD.

Sursa:

http://unimedia.info/stiri/vadim-krasnoseliskii-spune-ca-fara-regiunea-transnistreana-nu-ar-fi-existat-nici-moldovenii-Intr-o-mare-masura–sunt-presedintele-moldovenilor-143586.html