27.10.2014: Separatistii pro-rusi din Odesa planuiau acte de sabotaj cu armament procurat din Transnistria

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a anuntat luni ca anihilat un grup ce se pregatea sa comita o serie de actiuni armate menite sa creeze Republica Populara Odesa. 

Armele care au fost gasite asupra acestora proveneau din regiunea separatista transnistreana a Republicii Moldova. Potrivit serviciului de presa al Serviciului de Securitate al Ucrainei gruparea era condusa de locuitorul regiunii Odessa „Skat” racolat anterior de serviciile speciale ruse. Acesta a actionat intr-o coordonare stransa cu liderul grupului terorist din Gorlovka, Igor Bezler (alias Bes), relateaza Unimedia.md. SBU mentioneaza ca fiecare membru al acestui grup avea o obligatie proprie, in special in actiuni de sabotaj. Astfel, sarcina lui „Skat” condamnat anterior pentru contrabanda a fost sa gestioneze un canal de furnizare a armelor si dispozitivelor explozibile din Transnistria. Membrii acestui grup au fost retinuti in urma unei operatiuni speciale pe 24 octombrie.

 

Sursa: http://karadeniz-press.ro/kara/separatistii-pro-rusi-din-odessa-planuiau-acte-de-sabotaj-cu-armament-procurat-din-transnistria/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KaradenizPress+%28Karadeniz+Press%29