27.07.2014: Securitatea transnistreană HĂRŢUIEŞTE ONG-URILE! “Mi-au spart poşta electronică”

Activiştii Centrului Media din Tiraspol sunt supuşi intimidărilor şi abuzurilor din partea administraţiei ilegale din stânga Nistrului. Potrivit organizaţiei europene Civil Rights Defender, securitatea transnistreană încearcă să împiedice activitatea celui mai activ ONG din regiunea transnistreană.

Într-o scrisoare deschisă, Civil Rights Defender îi cere administraţiei separatiste de la Tiraspol să înceteze presiunile asupra ONG-ului şi să asigure condiţii pentru activitatea organizaţiei. Reprezentanţii Centrul Media, spun că le sunt încălcate inclusiv dreptul la libertatea privată.

“Mi-a fost spartă poşta electronică, iar toate mesajele au fost plasate pe un forum care conţine comentarii calomnioase. A fost declanşată o campanie de intimidare. Sunt acuzat de acţiuni subversive”, a declarat activistul Centrului Media din Tiraspol Nicolae Buceaţchi.

Potrivit Asociaţiei Promo-Lex, acţiunile KGB-ului transitrean sunt illegale.

“Fiecare angajat de acolo are anumit număr de organizaţii pe care le frecventează, le urmăreşte şi scrie rapoarte. Pentru un regim nedemocratic, cum este cel din stânga Nistrului, o societate liberă, o societate democratică, o societate civilă activă este un mare pericol”, a spus directorul Asociaţiei “Promo-Lex”, Ion Manole.

Organizaţia “Centrul Media din Tiraspol” organizează seminare despre drepturile omului, efectuează tranninguri pentru oameni de afaceri și consultă localnicii în divferse probleme. Mai multe proiecte au fost finanţate din fonduri europene.

Reprezentanţii Tiraspolului nu au comentat acuzaţiile.

 

Sursa: http://www.publika.md/securitatea-transnistreana-hartuieste-ong-urile-mi-au-spart-posta-electronica_2026011.html