27.05.2014: Separatistii transnistreni se plang ca le este violat „spatiul aerian”

Autoritatile separatiste de la Tiraspol acuza zboruri neautorizate deaasupra teritoriului de peste Nistru pe care il controleaza, informeaza Infotag.

Delegatia transnistreana din Comisia Unificata de Control (CUC) si-a exprimat “ingrijorarea serioasa fata de zborurile aparatelor de zbor necunoscute efectuate in zona de securitate (ZS) asupra teritoriului regiunii”. Separatistii transnistreni se plang de faptul ca joi “un avion cu doua motoare, pilotat, necunoscut a zburat deasupra Camencii, la o inaltime de doar 300 de metri”. Potrivit informatiilor ofiterului de serviciu al unei unitati militare de aparare antiaeriana a Republicii Moldova, comunicate pe 22 mai, partea moldoveneasca dispunea de informatii referitoare doar la viitoarele zboruri ale avionului ucrainean in spatiul de frontiera al Ucrainei, fara traversarea frontierei cu Moldova. Autoritatile separatiste transnistrene si-au anuntat despre intentia de a “intensifica controlul spatiului aerian cu scopul de a asigura securitatea statului”, mai scrie sursa citata.

 

Sursa: http://karadeniz-press.ro/kara/separatistii-transnistreni-se-plang-ca-le-este-violat-spatiul-aerian/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KaradenizPress+%28Karadeniz+Press%29