27.04.2014: Separatiştii de la Tiraspol au înapoiat lucrurile confiscate de la conducerea liceului “Lucian Blaga”

Directorul Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a primit înapoi bunurile confiscate pe 5 februarie, de autorităţile separatiste transnistrene. Este vorba despre 110 mii de lei, bani destinaţi pentru salariile profesorilor, acte, telefoane şi un aparat foto. Potrivit lui Iovcev, automobilul va fi luat astăzi de şoferul instituţiei. Ştampila liceului a fost restituită încă săptămâna trecută. 

Ion Iovcev a mai spus că administraţia licelui s-a ales cu o avertizare,dar a fost anunţat că ar fi trebuit să plătească o amendă echivalentă cu valoarea obiectelor confiscate. Tot ieri au fost făcute primele dispoziţii de plată pentru achitarea facturilor de întreţinere. Până acum, din cauza că instituţia nu avea ştampilă, nu puteau fi efectuate aceste operaţiuni. 
 
“Am intrat în birou, era ora 16.10 s-a prezentat şeful direcţiei, era alături domnul Caraman, care era atunci pe 5 februarie la parcare au vorbit foarte amabil, ne-au spus că suntem toţi oameni, toţi facem greşeli, dar ţinând cont de faptul că este o instituţie de învăţământ ne-a spus că ne întoarce toate lucrurile chiar acum”, a declarat Ion Iovcev. 
 
Publika.md aminteşte că la 05 februarie curent, directorul şi contabila liceului “Lucian Blaga” au fost arestaţi de autorităţile separatiste în timp ce se întorceau de la Căuşeni cu salariile profesorilor.