27.03.2015. Viceprim-ministrul Victor Osipov s-a întâlnit cu o delegaţie din Olanda

Comunicat de presă

27 martie 2015

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov s-a întâlnit cu o delegaţie din Olanda

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie din Regatul Ţărilor de Jos, din care au făcut parte: Hans van Baalen, Vicepreşedinte al „Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa”, membru al Parlamentului European; Han ten Broeke, membru al Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul Olandei, purtător de cuvânt pentru afaceri externe şi preşedinte al Comitetului permanent pentru Forţele Armate; Jock Geselschap, secretarul responsabil de subiectele internaţionale al Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie din Olanda (VVD); Antoinette Laan, membru al consiliului municipal din Rotterdam; Wouter Schroer, responsabil de afacerile externe în cadrul VVD şi E.S. Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România şi Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti.

În cadrul întrevederii, Victor Osipov a abordat un şir de subiecte conexe procesului de negocieri în problema transnistreana şi a prezentat oaspeţilor ultimele evoluţii în dialogul Chişinău şi Tiraspol. Au fost discutate subiecte precum, promovarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurarea libertăţii circulaţiei, situaţia din Zona de securitate, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, ş.a.

De asemenea, Victor Osipov a subliniat că pentru a putea identifica soluţiile la problemele cu care se confruntă populaţia ambelor maluri ale Nistrului, este necesară activizarea dialogului cu Tiraspolul prin toate canalele existente şi la toate nivelele.

La finalul întrevederii, Vicepremierul moldovean a mulţumit oaspeţilor olandezi pentru interesul manifestat faţă de problematica transnistreană şi suportul pe care Regatul Ţărilor de Jos îl acordă procesului de modernizare şi europenizare a Republicii Moldova.

 

Biroul pentru reintegrare