27.03.2014: Ucraina a blocat accesul pe teritoriul său al liderilor separatişti de la Tiraspol. Aceştia însă călătoresc nestingherit la Moscova prin Chişinău

Mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei din regiunea separatistă sunt nevoiţi să se deplaseze la Moscova şi înapoi folosind Aeroportul internaţional din Chişinău. Asta, ca urmare a introducerii unor restricţii de circulaţie de către autorităţile de la Kiev şi pentru că liderii de la Tiraspol nu ascund că susţin Moscova.
Una dintre jertfe a fost chiar Evgheni Şevciuk, liderul de la Tiraspol, care deşi la finele săptămânii trecut s-a deplasat la Moscova luând avionul de la Odesa, înapoi s-a întors cu o cursă la Chişinău, anunţă agenţia Nika-press. Potriviit informaţiilor difuzate de dniester.ru, autorităţile ucrainene au impus restricţii de circulaţie şi altor reprezentanţi ai administraţiei de la Tiraspol. 

Miercuri, 26 martie, autorităţile ucrainene nu i-au permis intrarea pe teritoriul Ucrainei lui Oleg Segal, reprezentantul special al lui Şevciuk. Acesta a fost nevoit să facă cale întoarsă de la Odesa la Moscova. Nu este exclus că acesta să se fi întors în regiunea separatistă folosind o cursă Moscova-Chişinău.

Sursa: http://adevarul.ro/moldova/politica/ucraina-blocat-accesul-teritoriul-liderilor-separatisti-tiraspol-insa-calatoresc-nestingherit-chisinau-1_5333b8e40d133766a843a760/index.html