27.02.2015: Împotriva principalului critic al liderului de la Tiraspol au fost deschise două dosare penale

Preşedintele Comitetului pentru politica economică, buget şi finanţe al autoproclamatei RMN, Oleg Vasilati, cunoscut prin critica sa la adresa liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a ajuns figurant în două dosare penale.

Potrivit agenţiei “Infotag”, care face referire la site-ul Comitetului de anchetă al regiunii, acestea vizează comiterea de către Vasilati a încălcărilor în procedurile de privatizare la Tiraspol, în timpul mandatului de şef al Direcţiei proprietăţii municipale a administraţiei oraşului.

Conform unui dosar, Vasilati, în aprilie 2007, folosind atribuţiile de serviciu, contrar intereselor de serviciu şi acţionînd în interesele unor membri ai partidului “Obnovlenie”, la evaluarea casei comerciale “Minsk” şi a unei părţi din clădirea în care era amplasat magazinul intenţionat a diminuat preţul de piaţă, cauzînd bugetului local pierderi de 333,5 mii de ruble.

Pornind de la aceste considerente, deputatul este acuzat de abuz în serviciu.

În al doilea dosar este învinuit de faptul că a estimat preţul de piaţă al obiectului unui complex imobiliar din centrul oraşului la 1 rublă. Cumpărător a devenit S.A. “Sheriff”. Iar prejudiciul este estimat la peste 4,2 milioane de ruble.

Ancheta a considerat că Vasilati a admis neglijenţă şi executarea inadecvată a obligaţiunilor sale.

 

Sursa: http://www.noi.md/md/news_id/57013#close