26.12.2015: Moscova i-a indicat lui Șevciuk să scape de Kuzmiciov

Adjunctul vicepremierului rus Dmitri Rogozin a venit în Republica Moldova, însă, se pare, a evitat total Chișinăul. Dmitri Loskutov a mers în regiunea transnistreană unde a avut mai multe întâlniri, printre care și cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Ministerul de Externe a declarat că vizita oficialului rus nu a fost coordonată cu autoritățile de la Chișinău.

Potrivit surselor Moldova.ORG de la Tiraspol, Loskutov s-a întâlnit pe 23 decembrie cu Șevciuk la vila celui din urmă din Stroiești, raionul Râbnița.

Oficialul rus a fost trimis de Rogozin pentru a influența formarea așa zisului guvern de la Tiraspol. Conform surselor noastre, Moscova i-a cerut lui Șevciuk să-l elimine pe Ghenadie Kuzmiciov, așa numitul ministru de interne de la Tiraspol, din „guvernul” care urmează să se formeze. Aceasta pentru că Kuzmiciov este catalogat la Moscova drept complice al Ucrainei.

Aceeași sursă ne-a comunicat că numirea lui Pavel Prokudin în funcția de premier a fost una întâmplătoare, aceasta după ce Iurie Ganin, vicepreședintele Camerei de Comerț, așa zisul vicepremier Alexandr Chisnicean, dar și ex-„ministrul” Economiei, Maia Parnas au refuzat această funcție.

Amintim că anterior Dmitri Loskutov a fost implicat în organizarea colectării de semnături pentru recunoașterea autoproclamatei rmn. Aunci avionul a fost întoarse din drum, iar semnăturile – confiscate.

 

Sursa: http://www.moldova.org/moscova-i-a-indicat-lui-sevciuk-sa-scape-de-kuzmiciov/